despre noi

IT Requirements Elicitation for IT experts

Descriere:  Cursul consta intr-un pachet de prelegeri si exercitii individuale sau de grup, menite sa introduca participantii in procesul realizarii unei analize de sistem si a specificatiilor de programare IT, utilizand metode si tehnici specifice domeniului Competitive Intelligence.

Cursantii vor dobandi competente de construire a relatiei cu solicitantii produsului software si de obtinere de la acestia, intr-o maniera eficienta si cooperanta, a informatiilor privind problema concreta ce trebuie adresata prin soft.

Obiective: Cresterea competentelor profesionale ale participantilor privind:
- cunoasterea procesului de intocmire a analizei de sistem si a specificatiilor de programare;
- cunoasterea si aplicarea unui set de metode si tehnici specifice domeniului Competitive Intelligence pentru obtinerea eficienta a informatiilor necesare intocmirii specificatiilor de programare.

Agenda:
- elemente teoretice privind analiza de sistem si intelegerea nevoilor operationale ale beneficiarului viitorului produs software;
- concepte ale domeniului Competitive Intelligence operationalizate in analiza de sistem;
- cum sa fiu perceput ca un om de incredere?
- culegerea de informatii prin metoda Elicitation;
- culegerea de informatii prin metoda Interviului de tip P.E.A.C.E;
- intelegerea modului de rezolvare a problemelor de tipul SAY-DO (oamenii stiu sa faca multe lucruri, dar cei mai multi nu pot descrie cunostintele pe care le detin sau le descriu cu lacune).

Audienta: Experti IT ce relationeaza direct cu beneficiarii produselor de soft, persoane implicate in analiza de sistem si intocmirea specificatiilor de programare, programatori ce doresc sa dobandeasca competente de relationare inter-personala. Numarul de participanti este intre 10-20 de persoane.

Durata: 12 ore.

0
0