despre noi

Business/Competitive Intelligence in activitatea de protocol si eticheta in afaceri

Descriere: Desfasurarea cu succes a activitatilor personalului unei companii presupune interactiuni complexe cu interlocutori din medii diverse (financiar-bancar, politic, administrativ, economic, diplomatic, cultural etc.) autohtone, dar si internationale. O companie este implicata in mod frecvent in organizarea si participarea la evenimente social-culturale. Liantul care permite comunicarea si relationarea cu persoane provenind din medii atat de diverse este conceptul de Protocol. Imaginea companiei si a reprezentantilor sai in fata partenerilor externi este o rezultanta, inclusiv a modului in care inteleg si aplica regulile si cutumele protocolare.

Programul de instruire Business Protocol asigura formarea si consolidarea cunostintelor privind protocolul in afaceri si societate atat in Romania, cat si in alte tari.


Obiective: Absolventii cursului vor:
- Putea intelege beneficiile aplicarii corecte a Protocolului in afaceri si societate, respectiv a riscurilor unor gafe protocolare;
- Cunoaste si aplica regulile si cutumele protocolare.


Agenda:
- Definitii. Ceremonialul. Protocolul. Eticheta. Curtoazia. Pozitionarea drapelelor. Ordinea de precadere in organizatie.
- Comunicarea delegatiei in deplasarea in strainatate. Coborarea din avion. Urcarea in automobil. Locurile in automobil.
- Tinuta fizica. Salutul. Strangerea de mana. Privirea. Pozitia in picioare. Pozitia pe scaun. Tinuta vestimentara. Parfumurile. Pozitia in timpul negocierilor. Aranjarea biroului de lucru.
- Activitati „intra muros”. Redactarea si transmiterea invitatiilor. Participarea la micul dejun. Participarea la Brunch. Participarea la dejun. Participarea la “vin d’honeur”. Participarea la cocktail. Participarea la cina. Aranjarea persoanelor la masa. Oferirea de cadouri, flori. Aranjarea mesei. Bauturi aperitive. Bauturi digestive. Vinuri. Whisky. Tigari. Trabucuri.
- Participarea la nunti. Participarea la funeralii. Participarea la oferirea unor distinctii. Organizarea unor conferinte, simpozioane.
- Corespondenta de afaceri. Scrisori de felicitare. Scrisori de condoleante.
- Comportamentul si caracteristici ale protocolului in tarile asiatice, arabe, de religie Budista, de religie hindusa, in SUA, statele Vest europene. Relatia barbati – femei in diverse state ale lumii.


Audienta: Datorita aplicabilitatii foarte vaste a regulilor si cutumelor protocolare, atat in plan profesional, cat si personal, acest curs se adreseaza oricaror persoane cu atributii de serviciu care implica organizarea si/sau participarea la activitati protocolare sau care doresc sa-si dezvolte abilitatile personale in aceasta directie. Numarul de participanti este intre 10 si 12.


Durata: 1 zi.

0
0