despre noi

Expert Informatii pentru Afaceri Online

Curs de Business & Competitive Intelligence/ Iniţiere Expert Informaţii pentru Afaceri

De ce ai nevoie de Business & Competitive Intelligence?

Esti antreprenor sau manager intr-o companie? Te asteptam la Cursul Expert Informatii pentru Afaceri - Business & Competitive Intelligence Expert, un curs cu o traditie de peste 8 ani, primul curs acreditat de Business & Competitive Intelligence din Romania, cu peste 300 de participanti certificati in acest domeniu.

INTELLIGENCE-UL Competitiv gestionează incertitudinea prin evitarea surprizelor și generarea de oportunităti. Ce lider de business nu-și dorește asta?! Nu este magie, ci un domeniu profesional bine determinat, fundamentat teoretic și demonstrat practic, prin care este sprijinit procesul de decizie în afaceri. Corect folosit, poate fi un avantaj competitiv substanțial.

AUDIENŢĂ:

Deşi domeniul este relativ nou la noi în ţară, perspectivele sale excepţionale, demonstrate de parcursul său în mediul de afaceri occidental și est-asiatic, îl fac o opţiune atrăgătoare atât pentru specialiştii din marile companii naţionale și multinaţionale, banci, precum și pentru angajații întreprinderilor mici și mijlocii, antreprenori, liber-profesioniști și profesioniști din administrația publică.

Informaţii pentru afaceri (Business & Competitive Intelligence) = activitate legală, derulată în sprijinul procesului decizional și al operaţiunilor unei companii/organizaţii, ce urmăreşte gestionarea incertitudinii prin definirea nevoilor de informaţii, culegerea şi prelucrarea lor, precum și raportarea/diseminarea de  produse specifice.

DESCRIERE:

Cursul de Iniţiere Expert Informaţii pentru Afaceri este primul (și singurul) curs acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), prin care se recunoaşte calitatea profesională a unei persoane de a ocupa poziţia de Expert Informaţii pentru Afaceri într-o companie (cod COR 242217).

Cursul constă într-un pachet de prelegeri și exerciţii individuale sau de grup, menite să introducă participantul în domeniul informaţiilor pentru afaceri, să-i dezvolte competenţele și abilităţile de bază aferente ocupaţiei expert informaţii pentru afaceri (identificarea nevoilor de informaţii, culegerea de informaţii din surse umane, surse deschise etc., analiza profesională a informaţiilor şi întocmirea de produse de informaţii pentru afaceri (Intelligence), distribuirea acestora către beneficiari, protejarea companiei faţă de tentativele competitorilor de a culege informaţii despre aceasta etc.) și să-i ofere o perspectivă asupra dezvoltării sale profesionale ca element vital pentru o organizaţie/companie adaptată secolului XXI.

 

OBIECTIVE/COMPETENŢE

Absolvenţii cursului vor:

 • înţelege potenţialul informaţiilor pentru afaceri pentru dezvoltarea, securitatea și continuitatea afacerii;
 • cunoaşte și aplica un model funcţional al activităţii de informaţii pentru afaceri;
 • facilita identificarea nevoilor reale de informaţii ale companiei, în raport cu viziunea liderului, strategia de afaceri, obiectivele și acţiunile companiei în mediu;
 • utiliza un set de bază de metode de culegere a informaţiilor de interes, atât din surse deschise, cât și din surse umane;
 • utiliza un set de bază de metode de procesare (evaluare, stocare, analiză și sinteză) a informaţiilor;
 • disemina/distribui într-o manieră adecvată produse informative beneficiarilor interni (top/senior/middle management);
 • cunoaşte cadrul etic şi legal al domeniului informaţii pentru afaceri.

 

AGENDA:

 • Aspecte introductive privind informaţiile pentru afaceri (Business & Competitive Intelligence);
 • Modele funcţionale ale procesului de intelligence (intelligence cycle, target centric approach);
 • Identificarea nevoilor de informaţii ale organizaţiei;
 • Culegerea de informaţii prin exploatarea surselor umane;
 • Culegerea de informaţii prin exploatarea surselor deschise;
 • Metode de evaluare și procesare primară a informaţiilor;
 • Analiza informaţiilor (set de metode de bază);
 • Întocmirea materialelor informative finite (produse de intelligence);
 • Relaţia cu beneficiarii (management);
 • Noţiuni de protejarea și control ale organizaţiei de ofensivele competitorilor în spaţiul informaţiilor pentru afaceri (competitive counter-intelligence);
 • Aspecte etice și legale ale informaţiilor pentru afaceri;
 • Înfiinţarea unei funcţii specializate de informaţii pentru afaceri în organizaţie.

 

DETALII

Numărul de participanţi este între 7 și 10.

Durata: 7 zile;  09:00 – 13:00

Modalitate desfasurare: online

Traineri: Sergiu Medar, Adriean Pârlog,Amira Radulescu,  Ionuț Corduneanu, Răzvan Mureșan. Detalii TRAINERI

Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta particianții.

 

Contact:

office@ibci.ro;

office@icssromania.ro;

+40 721 764 305

0
0